PÁR FORINTOS GYÓGYMÓD JAPÁNBÓL

Bizonyos fémérméknek a testre helyezése alkalmas fájdalomenyhítésre, fáradtság és levertség leküzdésére. A kezelés azon alapszik, hogy a testtel érintkező réz és valamilyen másféle, például alumínium anyagú érmék között elektromos áram alakul ki.

Közismert, hogy szervezetünkben az elektromos áramkörökhöz hasonlóan energia kering. Ha ezekben az élő „áramkörökben” zavar keletkezik, akkor azt érezzük, hogy valami fáj, húzódik, levertek vagyunk, bizonyos szerveink megbetegednek. Ilyen – valamely oknál fogva  megzavart – energiakeringés következtében előállt panaszokat úgy gyógyíthatjuk, hogy a magas töltésű réztől az eltérő töltésű másik fém felé pótlólagos töltést juttatunk a szervezetbe, helyreállítva ezzel annak áramkörét, ami gyógyító hatást fejt ki. Ha van alumínium érménk (például régi 1 forintos vagy 50 filléres), azt használjuk másik fémként.

A gyógymód leggyakoribb alkalmazási megoldása az, hogy a rézpénzt hátul a nyakszirtre vagy elől a szegycsontra vagy alatta a napfonat közepére ragasztjuk öntapadó szalaggal, míg az ezüst színűt (alumíniumot) a fájó helyre. Ez igen egyszerű és többnyire azonnali megkönnyebbülést hozó gyógymód.

A következőkben – kiragadásszerűen – bemutatok néhány konkrét fájdalommegszüntetési példát.

Lumbágó

Derékfájás, amely reggeli felkeléskor vagy leüléskor-felálláskor jelentkezik, többnyire váratlanul nyilallva a derékba. Az előbbiek általában a gerinc rendellenességeiből adódnak, az utóbbi a derék elfáradásából, amikoris az elfáradt derékizom megrándul. Ez azonban megszüntethető.

Gyógyítása (1. ábra):

A rézpénzt a nyakszirtre, az ezüst színűt (alumíniumot) a derék fájó pontjára helyezzük.

elso

Vállfájás

E kellemetlen érzés a kétlábonjárás elkerülhetetlen velejárója. A vékony nyakcsigolya ugyanis a vállak magassága fölé nyúlik ki, amelyen a nehéz fej bizonytalanul inog. Ha bármely ok, például helytelen testtartás, gyomor- vagy bélbántalmak stb. miatt a test csekély mértékben is féloldalra dől, akkor a fej súlya azt a részt túlságosan lefelé nyomja. A fej a magasabban levő vállhoz kerül közelebb. Emiatt a váll és a nyak izomzata eltorzul és állandó feszítettség állapotában van. A vérkeringés is megszenvedi ezt: vértolulások képződnek, fáradtságérzetet okozó tejsavpangás alakul ki, amely előbb-utóbb vállfájáshoz vezet. Ha a vállfájás súlyosbodik, akkor a kar is zsibbadni kezd, helyenként érzéketlenné válik, majd fejfájás és fogfájás is jelentkezhet. Sok betegnél az efféle fogfájást a rossz fogaknak tulajdonították és – indokolatlanul – kihúzták a páciens fogát.

Gyógyítása (2. ábra):

A rézpénzt a nyakszirtre, az ezüst színűt (alumíniumot) a váll legfájóbb pontjára helyezzük. Ezenkívül mögéje, a gerincvonal felé 1 cm-re még egy rézérmét tehetünk.

masodik

10 perc múlva a fájás enyhül, majd fokozatosan megszűnik.

Fáradtság

A fizikai fáradtság 1-2 napi pihentetés után megszűnik. Jelenleg azonban többek között az irodai gépesítés hatására nő a szellemi kifáradás. Ha az idegi-szellemi fáradtságot nem tudjuk kipihenni, akkor az állandó stressz megtámadja a vegetatív idegrendszert.

A fárasztó nap stresszhatását még aznap ellensúlyozhatjuk ezzel a speciális gyógymóddal. Így a következő napra nyomtalanul eltűnik. Alábbi gyógymódjait egyenként alkalmazhatjuk vagy makacs esetben néhány óránként változtathatjuk.

Gyógyítása (3. ábra):

1/ A jobbkezet ökölbeszorítjuk és a rézpénzt a kisujj vonalában gyűrődő vastag redőre, az ezüst színű (alumínium) érmét a bal láb külső bokája alá, a bokacsont alatt középvonalban, 1 cm-re helyezzük.

2/ A rézérmét a jobb láb belső bokáján, a bokacsont alá 1 cm-re, az ezüst színűt (alumíniumot) a bal kéz belső oldalán arra a helyre helyezzük, ahol a pulzust érezzük.

3/ A rézérmét a szegycsontra, az ezüst színűt (alumíniumot) pedig azzal átellenben, a háton a megfelelő gerinccsigolyára helyezzük.

harmadik

Előfordul, hogy súlyosabb esetekben ezek a kis pénzérmék nem tudnak olyan erőteljes energiaáramlást kifejteni, ami a fájdalmat megszünteti. Akkor forduljunk orvoshoz.

 

Hírdetés
Kategória: Japán életmód | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s