Magamról

„Sok virágú tulipánfa”

Kedvenc jelképem a föld szeretetében fogant és az ég felé nyíló, szépséges tulipán. E virág az emberélet tükörképe számomra, mivel az ember is földünkön megfoganva, az anyagban megtestesülve, tevékenységekben kiteljesedve, gondolkodásban felfejlődve törekszik az ég felé. Ahányan vagyunk, annyiféle ágas-bogas az életünk virága. Nekem például 25 évig szakmám a vendéglátás gazdálkodása volt, melyet hivatásszerűen műveltem, tanítottam, kutattam itthon és néhány évig Japánban. Ennek járulékos részeként fordultam a vendéget, az embert befolyásoló tényezők felé. Külhoni életem, tapasztalataim megvilágították elmémet történelmi, földrajzi összefüggésekre is.

Szakmai életem sok-sok tanulmányából, cikkéből néhány kevésbé száraz, élvezetes írás ma is tanulságos. Az emberi életet energetizáló hazai és japán módszereket is megszívlelendőnek tartom, olvasásra, alkalmazásra javaslom. Külföldön élve magyarságunk is felértékelődött; figyelemre méltónak tartom történelmünket, hagyományainkat, igaz meséinket, melyek jóra törekvésre, szeretetteljességre késztetnek. Ilyen bokros az én tuli-fám.

tulipánfa

„Örömmel rezegjünk!”

Az élet mozgás, tevékenykedés, mely energiát képez. Valójában minden energia, rezgés. A kőzet és az élőlény is rezgő parányok sokasága, de a növény, az állat és az ember más-más erősségben rezeg. Minél alacsonyabb szinten rezgünk, annál inkább a sűrű anyagban ösztönösen létezünk, lelassulunk, „fá”-sulttá válunk. Ha tudatosan mozgunk, örömmel tevékenykedünk, a rossz gondolatok, a panasz ragozása helyett  az apró örömöket is észrevesszük, időnként kellemes időtöltéssel a megszokottból kikapcsolódunk, szeretetteljesen élünk, uram bocsá’  – magunkért vagy másokért – imádkozunk, akkor a nehézségeken felülemelkedünk, magas szinten rezgünk, már-már repülünk. Nem a folytonos élvezkedés, szórakozás szükséges, mert az kiéget. Kell viszont  – az előzőekben felsorolt –  tudatos, jó célú energiaáramoltatás az egyénnek, a családnak, a munkahelyeknek, az emberi közösségeknek. Ezt célozzák oldalam írásai, témakörök (kategóriák) szerint: Vendéglátó szemelvények, Japán életmód, Energiaserkentés, Igaz mesék, Érdekes összefüggések.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s